Compra a Sant Feliu de Llobregat Ajuntament Sant Feliu
Menu

Llei de Comerç Serveis i Fires, 18/2017

El Parlament de Catalunya aprova d'urgència una llei de comerç.

La llei compila en un sol text tres dels quatre blocs normatius que conformen la legislació vigent en matèria de comerç, que actualment es troben dispersos en diferents lleis: la regulació general del comerç interior, els horaris comercials, i les activitats firals.

Us donem uns apunts que us poden interessar de la nova llei, però no deixeu de llegir tots els seus punts en aquest enllaç, AQUÍ

Horaris comercials

 

-L'ampliació dels horaris comercials, que passen a poder obrir 75 hores setmanals, tres més que en la llei anterior.

-Horari de tancament obligatori: d’octubre a maig de les 21  hores a les 6 hores  i de juny a setembre de les 22  hores a les 7 hores.

-El nombre de dies festius d'obertura autoritzada es manté en 10, 8 a criteri de la Generalitat, prèvia consulta del Consell Assessor de Comerç, i dos a criteri dels diferents ajuntaments.

Rebaixes

-Deixa a mans del comerciant els períodes de rebaixes, malgrat que continua recomanant fer-les a l'hivern i a l'estiu.

-Els productes rebaixats han de ser estocs propis, han d'haver estat posats a la venda amb anterioritat al mateix establiment, no poden ser productes defectuosos o deteriorats (saldos), ni poden haver estat fabricats expressament per vendre en rebaixes.

Establiments amb degustació

-Els comerços dedicats a la venda de productes d'alimentació podran instal·lar una àrea de degustació amb un màxim del 33% de la seva superfície

Prohibeix oferir i vendre productes o serveis a domicili o per telèfon si no hi ha autorització expressa.

-Les bustiades es podran fer sempre i quan els particulars no hagin manifestat la seva oposició a rebre'n. Cada tramesa haurà d'informar dels mitjans per oposar-se a seguir-les rebent.

Millorar la regulació ja existent en matèria de comerç, amb l'actualització, sistematització i clarificació de conceptes.  Per exemple, classifiquen per primer cop activitats de promoció extintiva d'existències com són les rebaixes, la venda en liquidació, en excedent o «outlet» i els saldos i en activitats de promoció amb finalitat incentivadora.

Vol saber més entra al departament de Comerç de la Generalitat

Tornar al principi
Newsletter! Apunta't al nostre Butlletí web i rebràs informació i promocions sobre el nostre comerç de Sant Feliu de llobregat.
DeBotigues Arriba la 3a sessió de Comerç Urbà! El 20 de març a les 14.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Entra per fer l… https://t.co/Bbs41YBTcW
DeBotigues La millor manera de superar el dilluns es marxar de rebaixes per #SantFeliu ! 😁 https://t.co/vYJtTH2Zmy
Centre Can Maginàs:C. Hospitalet, 25 | 08980 Sant Feliu de Llobregat | Tel.: +34 93 685 07 83 Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

logo

Espai privat